βουλη 2

Το ΓΕ.Λ Ρεντίνας επιδιώκοντας να κάνει πράξη την εξωστρέφεια και να αποδείξει ότι σχολείο δεν είναι μόνο μια τυπική διαδικασία μάθησης μέσα στα στενά όρια του, συμμετέχει σε προγράμματα που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές του να έχουν εμπειρίες και έξω από αυτό. Να γνωριστούν, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν με μαθητές άλλων σχολείων  και φυσικά να έχουν την ευκαιρία η φωνή τους να ακουστεί μακριά.

Στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, λοιπόν, βρέθηκε ο μαθητής  της Β΄ τάξης του σχολείου μας , Δημήτρης Ντάντος στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Πρόγραμμα :Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή, κατά το σχολικό έτος 2022-23.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023 με κεντρική θεματική «Αφοπλίζοντας τη Βία»  και ο Δημήτρης με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχε στις δράσεις του προγράμματος, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η συμμετοχή μου στη Βουλή των Εφήβων ήταν μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες μου. Σε αυτές τις λίγες μέρες που βρέθηκα εκεί έμαθα και άκουσα πολλά για την κακοποίηση των παιδιών, θέμα το οποίο είχε αναλάβει να παρουσιάσει η δική μου ομάδα. Γενικά η όλη προετοιμασία και καθοδήγηση που πήραμε ήταν κάτι που μου έκανε εντύπωση. Γι΄ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η δυνατότητα να βρίσκομαι ανάμεσα σε 300 επιλεγμένους εφήβους από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχω  κι εγώ στο πρόγραμμα αυτό.»

Ευχαριστούμε τον μαθητή μας για την άξια εκπροσώπηση και του ευχόμαστε πάντα να του δίνονται ευκαιρίες για πολύτιμες εμπειρίες.